Sekolah Menengah Kebangsaan Pengkalan Berangan sekali lagi menjuarai Kejohanan Bola Sepak Sekolah-sekolah daerah Marang bawah 18 Tahun 2016 dan mengekalkan kejuaraan selama 3 tahun berturut-turut selepas menewaskan Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Lela Segara di perlawanan akhir.

IMG 1457IMG 1462

Pihak PLKN sedang mengadakan promosi Kemasukan Sukarelawan PLKN di perkarangan PI1M Pengkalan Berangan. Pihak PLKN akan berada di perkarangan PI1M selama lima hari  iaitu bermula hari Ahad 4.20.2015.

Penyertaan sukarelawan ini terbuka kepada remaja kelahiran tahun semasa dan dua tahun sebelumnya. Segala kemudahan bagi yang berminat untuk menyertai program ini disediakan oleh pihak PLKN serta pengankutan ke Kem juga turut disediakan.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi Gikgu Roslan di talian 012-9378023

padang padang2 padang3  padang4

Pembentukkan generasi muda yang mempunyai idealisme dan semangat perjuangan merupakan satu perkara yang sepatutnya menjadi satu agenda penting dalam sesebuah negara. Oleh yang demikian generasi muda hari ini memerlukan satu pentuk pendidikan yang berterusan bagi memantapkan aqidah, akhlak, dan jiwa supaya taat pada perintah Allah.

Bagi mengelak daripada terjerumus kelembah yang membawa kepada kerosakan, golongan belia Kg Pengkalan Berangan telah mengambil beberapa inisiatif bagi mengisi masa dengan perkara yang bermanfaat Antara aktiviti yang dijalankan adalah dengan menubuhkan pasukan bola sepak belia dengan diberi nama Pengkalan Berangan FC. Banyak kejuaraan yang telah dimenangi sejak penubuhan pasukan ini yang melibatkan pertandingan peringkat Kampung dan Dun.