Pengenalan Asas Ms.Word

Tarikh : 02 JANUARI 2023
Masa : 2.00 PETANG - 3 PETANG
Lokasi : PEDi PENGKALAN BERANGAN
Peserta : 1 ORANG 

 

Tujuan

  • Kelas ini telah di hadiri oleh 1 orang peserta dari golongan lepas belia. Tujuan kelas ini diadakan untuk memberi membantu peserta menggunakan microsoft Word dengan baik.

Aktiviti

  • Peserta diberi penerangan mengenai cara untuk menggunakan microsoft word dengan cara yang betul dan peserta juga turut di ajar cara menaip dan menyimpan dokumen sesudah selesai menaip.

  • GAMBAR DISINI

Permohonan SPA9i Online

Tarikh : 06 JANUARI 2023
Masa : 11.00 Pagi - 12.30 PAGI
Lokasi : PEDi PENGKALAN BERANGAN
Peserta : 1 ORANG 

Tujuan

  • Kelas ini telah di hadiri oleh 1 orang peserta dari golongan lepasan diploma. Tujuan kelas ini diadakan untuk memberi membantu peserta mendaftarkan diri di laman sesawang SPA9i, pautan pantas boleh terus klik  https://spa9.spa.gov.my/login

Aktiviti

  • Peserta diberi penerangan mengenai cara untuk mula mendaftar di SPA9i sebagai pertama kali untuk daftar. Peserta juga diberikan di bimbingan cara untuk mengemaskini maklumat akademik dan sekali gus membuat permohonan jawatan kosong berdasarkan kelayakkan sijil akademik.

  • GAMBAR DISINI

Micrositf Office - Ms PowerPoint (Wanita)

22

photo1671675098

TUJUAN

Kelas Microsoft Office - Ms Power Point telah di hadiri oleh seorang peserta daro golongan wanita, beliau merupakan seorang peniaga tegar yang datang berkunjung ke PEDi Pengkalan Berangan untuk membuat tanda harga menggunakan MS Power Point sahaja.

AKTIVITI

Pesera menggunakan MS Power Point untuk mencipta tanda harga yang akan di paparkan di kedai beliau. Peserta ini hanya menggunakan MS Power Point untuk mengedit serta mengolahkan design sendiri. 

GAMBAR DISINI

Latihan Keusahawanan - MSWord (Pelajar)

3

photo1671674884 1

TUJUAN 

Kelas latihan keusahawanan - MS Word telah di hadiri oleh seorang pelajar sekolah menengah. Tujuan beliau hadir ke kelas in adalah untuk menyiapkan kerja kursus yang di berikan oleh guru beliau.

AKTIVITI

Pesera diberikan bimbingan cara untuk mencari dan menyimpan maklumat di dalam PC.

GAMBAR DISINI

KELAS KEUSAHAWANAN - Kelas Asas Shopee (Wanita)

1

photo1671675032

TUJUAN

Kelas Keusahawanan - Kelas Asas Shopee (Wanita ) telah di hadiri oleh 4 orang peserta dari golongan wanita. Kelas ini telah dibimbing oleh tenaga pengajar dari jawatan Rakan Digital PEDi Desa Permai.

AKTIVITI

Kelas usahawan ini memfokuskan kepada usahawan yang berminat berniaga dalam talian iaitu di flatform Shopee. Para peserta yang berminat telah di berikan tunjuk ajar untuk mula mendaftar di akaun shopee masing-masing. Kelas tersebut berjalan dengan baik dan lancar.

GAMBAR DISINI